Floatový rám

 (0)

Při rámování plátna dává většina zákazníků přednost pouze napnutí plátna na napínací rám před samotným zarámováním. Některé výtvory nám ani nedovolí volit běžnou obrazovou lištu, protože plastika obrazu je tak členitá, že použití běžné lišty je přinejmenším nevhodné. Skvělým řešením je floatový rám, tzv. plovoucí (z anglického float - plovák). 

Tyto moderní obrazové rámy mají tvar písmene „L“. Obraz v nich leží a jsou vidět pouze okrasné vnější hrany. Viditelný rám je tak velice úzký, nevlastní rám je výrazně větší a plátno tak dostatečně zpevňuje. Mezi viditelnou hranou rámu a plátnem je mezera, která dodává prostor a moderní vzhled zarámovaného obrazu.

Plovoucí rám nechá vyniknout autentičnost daného díla, nikterak tím nezasáhne do úplného okraje obrazu. Autor tím plně nabízí vše, co svým výtvorem chtěl sdělit svému divákovi, ten pak snáze přijme malířovu nabídku. 

Kdy je vhodné použít floatový rám?

Plovoucí rámy jsou vhodné při některých adjustacích olejů nebo tisků na malířském plátně napnutém na napínacím rámu. Dají se použít i na ostatní materiály jako plátna kašírovaná na desce, sololity, dřevěné desky apod. 

Plovoucí lišty a rámy jsou opomíjeným produktem nabízeným v rámování obrazů. Okuste tento typ rámování, vyzkoušejte ho u nás v naší dílně nebo v nejbližším rámování obrazů.

V naší nabídce plovoucích lišt a rámů na míru od českého dodavatele LIRA si zaručeně vyberete, vyzkoušejte je zde: Float lišty

Pokud preferujete již hotový rám sesponkovaný na míru a hodí se vám některý z typizovaných rozměrů, koupíte ho za výhodnější cenu zde: Hotové floatové rámy

Autor článku
Petr Kopecký
www.ramovaniobrazu.cz 

 (0)